Even voorstellen

De combinatie gezond eten en beweging hebben ervoor gezorgd dat ik na een aantal persoonlijke tegenslagen weer lekker in mijn vel zit. Fysiek en mentaal. En nu wil ik jou helpen!

Geen ingewikkelde diëten en geen strakke sportschema’s maar toegankelijke adviezen welke makkelijk te volgen zijn voor een gezonde leefstijl, inclusief genietmomentjes. Want als ik blijvend kan afvallen, dan kan jij het ook!

Als gewichtsconsulente en leefstijlcoach deel ik mijn kennis over gezond leven, voeding en beweging om de beste versie van jezelf te worden!

foto-tanja

Ik ben Tanja, het gezicht achter JustBeingMe.nl. Moeder van een dochtertje en samenwonend met mijn vriend. Van origine ben ik een Gooisch meisje, nu een Arnhems meisje.

In mijn vrije tijd geniet ik van leuke dingen doen met mijn gezin en lekker rommelen in en om het huis. Ik kan niet zonder muziek en beweeg hier ook graag op. Door mijn vriend ben ik nu sushi verslaafd en we ploffen graag samen op de bank om een serie te bingen.

Vroeger heb ik een heleboel verschillende sporten gedaan. Van turnen tot countrydansen en van tennis tot kidsswing. De sport die ik 17 jaar lang beoefend heb is ‘Winterguard’. Dit heb ik op een hoog niveau gedaan. We zijn in die tijd zelfs twee keer in Amerika geweest voor het WK. Tegenwoordig vind je mij in de sportschool. Ik doe mee aan de groeplessen Zumba, BodyVive, BodyBalance en BodyPump. Soms val ik ook in!

Tijdens mijn pubertijd had ik veel last van onzekerheid over mijn lichaam en dan vooral over mijn bovenbenen. Ik was altijd wel iets steviger dan mijn vriendinnen. Nu weet ik hoe dat komt. Ik heb lipoedeem.

Wat is lipoedeem?
Lipoedeem betekent vetophoping of vetzwelling. Het is chronische aandoening van het vetweefsel die voornamelijk vrouwen treft en meestal pas zichtbaar wordt aan het eind van de puberteit. Het betreft grote hoeveelheden ongelijkmatig verdeeld vet onder de huid van de heupen, dijen, knieën en onderbenen. De vetcellen trekken ook vocht aan. De afwijkende vetverdeling doet zich altijd symetrisch voor, aan beide zijden.

Mijn weg naar een gezonde leefstijl
Ik heb nooit overgewicht gehad en sportte vroeger veel. Maar hoe ouder ik werd, hoe moeilijker het was om netjes op gewicht te blijven. Ik ben best een snoepkont namelijk. Mijn vriend noemt mij ook wel een smikkelbips, haha! Moeilijk kunnen afvallen komt ook door de lipoedeem.

Na mijn zwangerschap woog ik 88 kilo (ik ben 1.80m lang). Ik was maar drie kilo zwaarder dan voor de zwangerschap maar ik zat niet lekker in mijn vel. Door de hormonen en veranderingen herkende ik mezelf niet meer. Ik had ook al een jaar of vijf niet meer gesport. Op dat moment besloot ik er vol voor te gaan, maar er volgde weer een tegenslag. Een scheiding volgde, daarna is bij mij de knop omgegaan. Na drie maanden goed voor mezelf zorgen en lekker sporten was ik, ondanks mijn lipoedeem al 10 kilo kwijt! Dat is uiteindelijk 15 kilo geworden.

overmij-tijdlijn

Gezond eten in combinatie met sporten heeft ervoor gezorgd dat ik weer happy ben en dat ik lekker in mijn vel zit. Fysiek en mentaal. Hierdoor ben ik tot besef gekomen dat hiermee bezig zijn is wat ik wil doen ‘als ik later groot ben’. Ik ben de opleiding tot gewichtsconsulente gaan volgen en mij meer gaan verdiepen in mijn lipoedeem. Met de verkregen kennis wil ik graag andere mensen helpen. Want als ik het kan, dan kan jij het ook!

Graag wil ik jou helpen met de beste versie van jezelf worden. Geen ingewikkelde diëten en strakke sportschema’s maar toegankelijke adviezen welke makkelijk te volgen zijn, inclusief die lekkere genietmomentjes!

jbm logo
Just Being Me

Sinds 2004 is JustBeingMe.nl mijn blog en afstudeerproject geweest. Mijn website maakte echt deel uit van wie ik was. Ik was hier dagelijks mee bezig, zo’n 6 jaar lang.

Na de opleiding tot gewichtsconsulente afgerond te hebben wilde ik een website opzetten om mijn kennis te kunnen delen. Toen heb ik JustBeingMe.nl nieuw leven ingeroepen.

Just Being Me staat voor mij voor lekker jezelf zijn. En nu in de beste versie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang tips voor een gezonde leefstijl!

jbm_leefstijl op instagram