Ik heb altijd wel een probleem gehad met mijn gewicht en met mijn relatie tot eten. Het sporten en de combinatie met gezond eten hebben ervoor gezorgd dat ik weer lekker in mijn vel zit. Letterlijk en figuurlijk. En nu wil ik jou helpen! Geen ingewikkelde diëten en strakke sportschema’s maar goede en duidelijke adviezen welke makkelijk te volgen zijn. Want als ik het kan, kan jij het ook!

Even voorstellen
Hoi! Ik ben Tanja, het gezicht achter Just Being Me. Geboren in 1987, moeder van dochtertje Robin en vriendin van Wouter. Wonend in het mooie Gelderland.

Als gewichtsconsulente en leefstijlcoach deel ik op deze website mijn kennis over gezond leven, voeding, sport en tips om de beste versie van jezelf te worden! Dat is waar Just Being Me voor staat; lekker jezelf zijn, in de beste versie.

Just Being Me staat voor lekker jezelf zijn, in de beste versie

Mijn verhaal

Ik heb altijd wel een probleem gehad met mijn gewicht en met mijn relatie tot eten. Tijdens mijn pubertijd kwam dit grotendeels door onzekerheid en dat was toen eigenlijk niet eens nodig. Ik sportte altijd veel dus wat snoepen kon ik best hebben. Maar naarmate je ouder wordt en stopt met sporten werkt dit helaas niet meer.

Op een gegeven moment woog ik 85 kilo (1.80m lang) en was ik absoluut niet happy met mezelf. Altijd als ik probeerde iets af te vallen gingen de eerste paar kilo’s wel maar daarna liep ik weer vast en gaf ik snel op.

Zwangerschap, hormonen en scheiding

In 2014 raakte ik zwanger, toen kon ik alles een beetje loslaten. Gelukkig had ik geen rare cravings en at ik vrij normaal. Ik was niet zoveel aangekomen, een kilo of 13. Een maand na mijn zwangerschap woog ik 88,1 kilo. Door alle hormonen en toestanden herken je jezelf niet meer na de bevalling. Op dat moment besloot ik er weer voor te gaan. Afvallen tot 80 kilo lukte vrij goed. Alleen daaronder komen lukte niet, die 80 kilo was mijn plateau.

In 2017 ben ik gescheiden. Eenmaal op mezelf had ik weer de puf om goed voor mezelf te zorgen. Ik woog 85 kilo en was het echt goed zat. Ik heb mij meteen ingeschreven bij de sportschool om de hoek en ging goed op mijn eten letten. Ik ben begonnen met twee keer per week een uurtje sporten, dit werden er al snel drie. Ondertussen ben ik sowieso vijf uur per week in de sportschool te vinden. Na drie maanden was ik al 10 kilo kwijt! Eindelijk op mijn streefgewicht van 75 kilo. Hier heb ik ook nog een hele tijd onder gezeten.

Depressie en Corona

In 2020 dacht ik dat alles goed ging, ik zat al een tijdje onder mijn streefgewicht van 75 kilo. Hier wilde ik niet meer boven komen. Tot ik werd overvallen door een depressie en de coronacrisis die alles net even iets erger maakte.

Dat ik niet meer naar de sportschool kon kwam hard aan voor mij. Sporten was mijn therapie, mijn uitlaatklep. En mijn manier om goed op gewicht te blijven. Na de zomervakantie woog ik bijna 80 kilo. Dit is echt een grens voor mij, ik wil geen 8 meer op mijn weegschaal zien! Op dat moment heb ik besloten om weer een knop om te zetten en er voor te gaan. Gelukkig ben ik aardig uit mijn depressie en kan ik weer naar de sportschool. Op naar een gezonder lijf!

Ik wil mijn ervaringen en kennis graag met jullie delen via deze website en mijn social media.

Just Being Me

Het sporten en de combinatie met gezond eten hebben ervoor gezorgd dat ik na mijn scheiding en depressie weer happy ben en dat ik lekker in mijn vel zit. Letterlijk en figuurlijk. Hierdoor ben ik ook tot besef gekomen dat hiermee bezig zijn is wat ik wil doen “als ik later groot ben”. In 2019 ben ik een opleiding tot gewichtsconsulente gaan volgen en wil hiermee graag andere mensen helpen. Want als ik het kan, kan jij het ook!

Graag wil ik jou helpen met de beste versie van jezelf worden. Geen ingewikkelde diëten en strakke sportschema’s maar goede en duidelijke adviezen welke makkelijk te volgen zijn!

Laatste aanpassing: 26 augustus 2020

Volg mij op Instagram!